Kansi: Tarja Kettunen

 

Näyttelijän tekniikoita-julkaisu 2010


Avain-kustannus julkaisi kirjoittamani kirjan Näyttelijän tekniikoita. Tiina Saine on valokuvannut kirjassa olevat valokuvat. Niissä näyttelijät Laura Malmivaara ja Juho Milonoff toimivat malleina. Kirjan kustannustoimittajana on Hanna Heiskanen.

Sain Uudenmaan taidetoimikunnalta ja Suomen Tietokirjailijat ry:ltä apurahaa kirjan kirjoittamiseen. Kirja on loppuunmyyty.

 

Kirjan takakannen teksti:

"Näyttelijän tekniikoita tarjoaa kiehtovan katsauksen moderniin teatterihistoriaan. Kirjassa esitellään viime vuosisadan tärkeimmät teatteria uudistaneet virtaukset ja kerrotaan niiden kehittäjien värikkäät elämäntarinat. Keskeisiksi hahmoiksi nousevat Konstantin Stanislavski, Vsevolod Meyerhold, Jevgeni Vahtangov, Mihail Tsehov, Antonin Artaud, Bertolt Brecht, Jerzy Grotowski, Eugenio Barba ja Tadeusz Kantor.

Teos opastaa harjoittelemaan näyttelijän tekniikkaa kunkin teatterimuodon tavoin. Kirja kannustaa teatteri- ja tanssialan harrastajia perehtymään teatterimuotojen teoriaan ja kokeilemaan käytännössä niin uusia kuin tuttujakin teatterimuotoja. 

Mia Pätsi on näyttelijä ja teatteri-ilmaisun opettaja. Hän on työskennellyt esiintyjänä teatteri-, musiikki- ja tanssiesityksissä sekä tuottajana ja ohjaajana vapaissa teatteriryhmissä."